Mission Zero

Då börjar en ny månad och en lika snål månad måste det tyvärr bli för min del. Tänkte dock berätta lite hur det funkar för mig när jag har så här lite pengar.

 - För att spara pengar på mat så brukar jag skriva upp ett antal maträtter som jag kan laga i storkok. Dessa rätter köper jag hem ingredienser till och planerar min storhandling med att skriva upp exakt vad jag ska handla. På så sätt köper jag inte hem saker jag redan har hemma eller plockar på mig en massa onyttigt och onödigt i affären.

 - Sen lagar jag dessa "storkoks-rätter" och fryser in en hel del portionsförpackningar så jag lätt kan ta med dem till skolan eller jobb. Dels får man på så sätt i sig bra mat och lägger inte en massa pengar på dyra ute-luncher.

 - När det gäller kläder har jag börjat tänka riktigt kritiskt. Visst, jag kanske låter ett eller annat köp slinka igenom men oftast står jag och tänker vad jag har i garderoben och om den där väskan eller tröjan inte liknar något jag har hemma. Ibland plockar jag till och med på mig några plagg men på väg fram till kassan får jag ångest över kläderna och lägger dem ifrån mig direkt. 
Nu när sommaren är över har jag även inställningen att nu är det inte lönt att köpa fler kläder förrän det blir höst och massa nytt och fint kommer in i butikerna.

 - Istället för att fika en massa nere på stan funkar en fika hemma lika bra. Har man fått en fin servis av svärföräldrarna också så blir det hela ännu mysigare hemma. Sjukt mycket billigare också!

 - Det bästa med att bo en liten bit utanför city är att man inte går i affärer om det inte är så att man letar efter något speciellt. När vi bodde nere i stan var jag tvungen att gå genom hela gågatan för att ta mig hem. Detta medförde även att jag handlade otroligt mycket mer än vad jag gör idag när jag inte tvingas gå förbi alla affärer.

 - Nöjen för oss som är panka blir ganska enformiga, men mys hemma hos varandra med massvis med te och en egenbakad kaka funkar jättebra. Filmer eller säsonger av serier är även något som får tiden att gå.
En annan favorit som får dagarna till löning att gå är att tvätta, städa, pyssla, möblera om och sortera här hemma. Tråkigt? Inte när det i slutänden inte finns ett plagg som behöver tvättas eller när köket ser sådär städat och fint ut.

 - Orkar man inte med att leva såhär så antar jag att man får skaffa sig ett bättre jobb än det jag har eller skaffa sig en rik man som man kan leva på med gott samvete!

 - En dag utan att kreditkortet dras är en vist för mig. Den lilla glädjen man kan känna och stoltheten över att man inte har slösat en enda krona på en hel dag är faktiskt underbar. Skadad jag låter, men så kan det bli!

Puss puss

Update:

 - För att spara massvis med pengar på frisörbesök har jag nu beslutat mig för att låta både håret och min naturliga hårfärg växa ut ett tag. Så farligt fult kan det ju inte bli!